dinsdag 29 juli 2014

Dag 5 (+12) Dag 2 (-12): Dinsdag 29 juli

Vanochtend al héél vroeg uit de veren. We gingen op dauwtocht. Dat was toch het plan, want net toen we wilden vertrekken begon het keihard te regenen. We hebben dan maar onze boterhammen opgegeten onder de kiosk hier voor het gebouw. Dat was ook gezellig. We vertaalden terwijl de morse code van op de radio. We ontdekten dat het een liefdesbrief van Hugo voor Nancy was. Daarna hebben we met een collega van bakker bob een sessie patisserie gevolgd. We maakten broodpudding. Ik vond dat heel leuk want dan werden onze handen heel vies. Daarna leerden we nog allemaal ingrediënten kennen via een spel met bekertjes. We moesten proeven en ik had alle ingrediënten juist!

Na de platte rust gingen we naar merel om te vragen of ze Stefaan vergiftigd had. Ze zei dat ze van niets wist, maar dat ze wel vreemde voetstappen in haar voortuin ontdekt had. We speelden dan een leuk spel om de schoenmaat te raden. We moesten snoepjes uit bloem halen en dat was grappig want heel mijn gezicht ging vol. Toen begon het plots super hard te regenen. We hebben dan samen rugby op het gras gespeeld. Dat was écht de max !

Groetjes, Daan Degrote (Sloebers)

Nadat de meeste regen wat gevallen was vertrokken de knapen vandaag met volle moed op tweedaagse.

De jonghernieuwers zijn vandaag van Venlo naar de karting nabij Monchengladbach geweest. Na een tocht van 55 km zijn ze s avonds aangekomen in Roermond, waar ze heel snel een slaapplaats vonden. Ze zijn gevlucht voor de regen waardoor ze iets dichter richting Kinrooi gingen. Ze logeren in een mooi huis nabij de haven van Roermond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten